Extra tijd voor de gemeente

Het is duidelijk: de soep zou nooit zo zout worden gegeten als de wethouder ons tijdens de raadsvergadering in december 2020 deed geloven. Ja, er was een boete-clausule in het contract met BPD, die afhing van een compleet ingevuld bestemmingsplan. Maar de datum die in dat contract stond, bleek onderhandelbaar, was te lezen in het Eindhovens Dagblad:

De wethouder had al uitstel gevraagd en gekregen, waarmee de hele urgentie om haar voorstel zo snel door de Raad heen te jagen eigenlijk vervallen was. Er was dus genoeg tijd om nog meer alternatieven te overwegen en om een meer gedegen, beter onderbouwd plan op te nemen in het bestemmingsplan. Er was bij de portefeuillehouder echter nooit sprake van enige wil om dit ook daadwerkelijk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *